* TECIKE *

Cseppek a Világ Csodáiból.

 Kérlek látogasd meg a You Tube oldalam, közel ötszáz videóból válogathatsz, biztosan találsz izlésednek megfelelőt!!  Üdv:Tecike

sorval..jpg

 

1_mosomedve.jpg

 

 

 

  Mosómedve
Mancsai nagyon mozgékonyak, tapintóérzéke remek, fõleg a vízben élõ táplálékának felkutatására használja. Ez a körülmény annyira rögzült a viselkedésében, hogy a fogságban tartott állat gyakran felkapja a táplálékát, beteszi a vízbe, majd kihalássza. Ezért kapta a nevét, és innen ered az az elképzelés, hogy tudatosan mossa meg az élelmét.

 

 

 

sorval..jpg

 

 

 

 csupaszorru_vombat.jpg

 

 

 

 Csupaszorrú vombat
A legnagyobb ásó erszényes 70 - 120 cm, akár 35 kg-osra is megnõhet. Nagy karmi és lapátszerû fogai segítségével hosszú, szerteágazó folyosórendszert kapar ki. Egy óra alatt akár 3 métert is ki tud ásni. Nappal alszik, éjjel jár táplálkozni. Az erszényesek közül a legtovább él akár 26 évig.
 

 

sorval..jpg

 

 

 

kenguru..jpg

 

 

 

 Nyílt terepen, rövidtávon a nagy kenguruk 65 kilométeres óránkénti sebességre képesek, s egy-egy ugrásuk akár 8 méteres  is lehet.

 

 

 

sorval..jpg

 

 

 

6_karibu.jpg

 

 

 

A karibu az egyetlen olyan szarvasfaj, ahol mindkét nemnek van agancsa, és amely hatalmas csordákban él. Tízezres tömegekben vándorolnak a tundrán. Fő élelmük a zuzmó.

 

 

 

 sorval..jpg

 

 

 

7_hod.jpg

 

 

 

 Az állatvilág egyik legjobb építőművésze, az észak-amerikai hód. Ágakból, gallyakból és sárból gátat emel a folyóban, majd várat épít magának. A gáttal elrekesztett helyen tavacska jön létre, és ide építheti a lakását.

 

 

 

sorval..jpg

 

 

 

8_panda.jpg

 

 

 

 Az óriás pandát Kínában pai-hsziungnak fehér medvének nevezik. Egyedei magányosan élnek és napjaik nagyrészét bambuszrügyek rágcsálásával töltik. Ritkaságuk miatt ezek a mókás teremtmények ma már teljes védelmet élveznek.   

 

 

 

sorval..jpg

 

 

 

teknos.jpg

 

 

 

A teknősöknél a legmagasabb életkort, 152 évet egy mauritiusi óriásteknős érte meg, melyet de Fresne lovag 1766-ban a Seychelle-szigetekről Mauritiusra vitt, és a Port Louis-i helyőrségnek adott. 1908-ban megvakult. 1918-ig élt.

 

 

 

sorval..jpg

 

 

 

nylmregbka.jpg

 

 

 

A Dél - Amerikában élő nyílméregbéka gyönyörű, de halálosan mérgező. Egykor a bőréből készített főzettel kenték be nyilaikat az indiánok.

 

 

 

sorval..jpg

 

 

 

4_mormota.jpg

 

 

 

Az alaszkai Barrow-fokon élő barrow-i mormota alszik a leghosszabb ideig téli álmot. Az év kilenc hónapján át alszik, és az év további három hónapja alatt táplálkozik, szaporodik, és az odújába téli táplálékot gyűjt.

 

 

 

sorval..jpg

 

 

 

10_hollo.jpg

 

 

 

A legnagyobb termetű énekesmadár a hazánk területén is élő holló. A többi varjú félével együtt az "Énekesek" rendjébe tartozik, hangja azonban nem nevezhető "éneknek". Magyarország területén csak néhány példány él, régen gyakori madár volt. A hollók a Tower fekete őrei, már több mint 900 éve állandó lakói a várnak Londonban, és a 17. század óta királyi védelem alatt állnak. Biztonságukra a királyi hollómester ügyel napjainkban is. A legenda szerint Nagy-Británia összeomlását eredményezné, ha egy időben kevesebb mint hat holló tartozkodna a Towerben.

 

 

 

sorval..jpg

 

Ha tetszett amit láttál, kérlek nyomd meg a tetszik, vagy megosztás gombot, és látogasd meg a másik weblapom az alábbi linkre kattintva.

 

 

 

 *Cilatórium*

 

 

 

 

 

    z4da8294358dda_www.kepfeltoltes.hu_.gif

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 124
Tegnapi: 118
Heti: 242
Havi: 2 447
Össz.: 351 049

Látogatottság növelés
Oldal: CSODÁS ÁLLATOK
* TECIKE * - © 2008 - 2018 - tecike.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen adja a tárhelyet, és minden szolgáltatása a jövőben is ingyen ...

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »